Nazar için Okunması Gerekenler

Ayetlerin anlamlarını bilinmesi için yazdım ama sadece orijinallerini okumanız yeterlidir.


1. Terkip: 1 Fatiha 1 Ayet el-Kürsi, 3 İhlas, 3 Felâk ve 3 Nas suresi okunabilir.

Bu terkibin hepsi 3 er, 7 şer, 11 er kere de okunabilir.

İlk halindeki sisteme girmeye çalışana karşı koruma ve kalkanlık görevi yapar, karşılar ve haber verir.

7’şer keresi tam koruyucudur.

11’er kere okunması, bir yansıtıcı gibi, sahibine geri çevirir.

2. Aşağıdaki ayetler de okunabilir:

شَهِدَ اللّٰهُ اَنَّهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ وَالْمَلٰئِكَةُ وَاُولُواالْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ الْعَزٖيزُ الْحَكٖيمُ

a) “Şehidallâhü ennehü lâ ilâhe illâ hüve ve’l-melâiketü ve ülü’l-ilmi kâimen bi’l-kıst. Lâ ilâhe illâ hüve’l-Azîzü’l-Hakîm:

Allah, kesin olarak bildirdi ki, kendisinden başka ilah yoktur. Meleklerle, gerçek bilgi sahipleri de tam bir inançla bunu bildiler, bildirdiler: Allah’tan başka kendine ibadet edilecek yoktur.”(Al-i İmran, 3: 18.)

b) “Fesevfe ta’lemüne men ye’tiyhi azâbün yuhzîhi ve yehıllü aleyhi azâbün mukiym:

Artık rezil edici azabın kime ineceğini göreceksiniz.” (Hûd, 11: 39.)

c) “Ventezırû innâ müntezırûn:

Ve yine de ki: Siz bekleyin, biz de beklemekteyiz.” (Hûd, 11: 122.)

d) “İnnâ nahnü nezzelne’z-zikra ve innâ lehû lehâfizûn: Şüphe yok ki, Kuranı biz indirdik, onu koruyacak olan da şüphesiz biziz.” (Hicr, 15: 9)

e) “Lekâlû innemâ sükkirat ebsârunâ bel nahnü kavmün meshûrûn: ‘Gözlerimiz iyi görmüyor, herhalde büyülendik’ diyeceklerdir.” (Hicr, 15: 15.)

f) “Ülâike’llezine tabaallâhü alâ kulûbihim ve semihim ve ebsârihim. Ve ülâike hümü’l-ğafilün: İşte onlar, Allah’ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. Ve onlar, gafillerdir.” (Nahl, 16: 108.)

g) “Ya’lemü hâinete’l-A’yüni ve mâ tuhfi’s-sudur: Allah gözlerin hain bakışını da bilir, kalplerin gizlediğini de.” (Mu’min/Gafir, 40: 19)

h) “Ve innî uztü birabbî ve rabbiküm en tercümün: Ben, beni taşlamanızdan ötürü, benim ve sizin de Rabbiniz olan Allah’a sığınırım.” (Duhan, 44:20)

i) “Sümme’r-cii’l-Basara kerrateyni yengalib ileyke’l-Basaru hâsien vehüve hasir: Bir düzensizlik bulabilmek için gözünü tekrar çevir bak, ama göz aradığını bulamayıp, bitkin ve yorgun olarak sana geri döner.” (Mülk, 67: 4.)

j) “Ve in yekâdüllezine keferû leyüzlikuneke bi-ebsarihim lemmâ semiu’z-zikra ve yekulüne innehü lemecnûn vemâ hüve illâ zikrun lil-âlemin: İnkâr edenler Kuranı dinlediklerinde neredeyse seni gözleriyle yiyeceklerdi. Hasetlerinden “o delidir” diyorlar.” (Kalem, 68: 51)

k) “Ve innehü lehakku’l-yakin: O, hiç şüphesiz, gerçeğin ta kendisidir.(Hakka, 69: 51.)

Bu ayetler, nazar yoluyla hastalanmış birine okunabileceği gibi, Allah’ın güzel isimlerinden “El-Mâni” Esmasının vefkinin çevresine içten dışa yazılıp üzerinde taşınabilir.

l– Haset ve nazar için Felak ve Nas sureleri ile “Celcelutiyye” duasından “Besmele” ile “Elâ ehcübennî min adüvvün ve hâsidin bihakkı şemmâhın eşmehın sellemet semet” duası da okunabilir. 

Sevgi  ve normal nazara karşı okunabilecek bir Esmâü’l Hüsna var mı? Varsa buna değinebilir misiniz?