Temiz Ağızla Dua Etmek

“Temiz ağızla dua etmek” demek, bir başkasından dua istemek ve dua ettirmek demektir. Çünkü başkasının ağzı bize göre temizdir. Onunla sizin günah işlemeniz söz konusu olmadığı gibi bu mümkün de değildir. Bu nedenle bazı özel durumlarda dua ettirmenin tesiri etemkten daha büyüktür. Tabii bu kişinin kimden dua istediğine de bağlıdır. ABD de bir hastanede, her dinden teşkil edilen 26 çeşit dua grubuna, iyileşmesinden ümit kesilen hastalara dua ettiriliyor. Kısa bir süre sonra metotlu olarak yapılan dualar semeresini veriyor. Sonuç; 100 hastadan 71 i ya dua ederek veya ettirilerek iyileşiyor…



Endonezya da ise aynı metotla iyileşme oranı 3 fazla yani yüzde 74 başarı…
Başkaları sizin ağzınızla günah işleyemediği gibi, siz de başkalarınının ağzıyla günah işleyemezsiniz. Bu nedenle de sizin için yapılan dua inşaallah makbul ve müstecab olur.. aşağıdaki yazı da bunun önemini anlatıyor…

Cenab-ı Hak: “Ey Musa! Bana günah etmediğin, kötü söz söylemediğin bir ağızla dua et, sığın! Yahut da kendi ağzını günahtan, kötü sözlerden arıt, temizle; Ruhunu günah yükünden kurtar, çevik hale getir.” Buyurdu. Hz. Musa; “Benim öyle bir ağzım yok!” Dedi. Cenab-ı Hak da buyurdu ki:

“Öyle ise bize başkalarının ağzı ile dua et!” Çünkü sen, başkasının ağzıyla günah işlemediğin için o ağız senin için temizdir, günahsızdır. Öyle hareket et ki, başkalarının ağzı gece gündüz sana dua etsin. Sen, başka birinin ağzı ile kötü söz söylemediğin, günaha girmediğin için o başka birinin özür dileyen ve dua eden ağzı yok mu, işte o ağız senin için günah etmediğin ağızdır.”

Peygamber Efendimiz: “Günah işlemediğiniz dillerle dua ediniz!” buyurmuştur. Ashabı Kiram: “Bize böyle diller lütfet ey Allah’ın Resulü!” demişler. Peygamberimiz de buyurmuş ki; “Bazınız bazınıza dua etsin. Çünkü sen, onun diliyle kötü söz söylemedin; o da senin dilinle günaha girmedi.” Buyurmuştur.

Kişinin yanında bulunmayan mü’min kardeşine dua etmesi, Allah’ın makbulü olur, başucunda bu işe memur edilmiş melek o kardeşine dua ettikçe; “Âmin!” der. “Sana da dua ettiğin gibi olsun!” ve “Kardeşin kardeşe gıyabında duası reddedilmez!” ve “İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur; Biri, zulüm gören kişinin duası, öbürü de müminin kardeşine gıyabında ettiği dua.” Mesnevi, 180–185